واکسن AstraZeneca و لخته شدن خون

0
0

حرف‌هایی راجع به لخته شدن خون در موارد استفاده کننده از واکسن AstraZeneca وجود دارد. خواستم بدانم هیچ پشتوانه علمی درباره این حرف‌ها وجود دارد؟

  • شما باید برای ارسال دیدگاه شوید
0
0

به نظر می رسد واکسن COVID-19 AstraZeneca با یک عارضه جانبی نادر به نام ترومبوز با سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) همراه است.
TTS شامل لخته شدن خون (ترومبوز) و سطح پایین پلاکت خون (ترومبوسیتوپنی) است، در استرالیا علائم TTS بین 4 تا 26 روز پس از واکسیناسیون رخ داده است. لخته‌های خون می‌توانند در قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز (به نام ترومبوز سینوس وریدی مغزی یا CVST) یا در شکم ایجاد شوند. مکانیسم ایجاد TTS کاملاً شناخته نشده است، اما به نظر می‌رسد شبیه ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین (یا HIT) ، یک واکنش نادر به درمان هپارین باشد.
به طور کلی میزان TTS در حدود 6 مورد در هر میلیون نفر واکسینه شده تخمین زده می‌شود. اما تخمین زده می‌شود که این میزان در افراد زیر 50 سال بالاتر باشد (20-40 مورد در هر میلیون). این تخمین استرالیا دقیق نیست زیرا تعداد بسیار کمی از موارد TTS در استرالیا وجود دارد.
میزان TTS گزارش شده در استرالیا و خارج از کشور در بزرگسالان جوان بیشتر است و ممکن است در زنان بیشتر باشد. اما مواردی نیز در مردان و افراد مسن گزارش شده است.
هنوز مشخص نیست که زنان در معرض خطر بیشتری هستند. در برخی از کشورها بیشتر از مردان واکسینه شده‌اند زیرا آنها بخش عمده ای از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی هستند و در اولویت واکسیناسیون قرار گرفته‌اند.
براساس اطلاعات فعلی، ما نمی‌دانیم شرایط پزشکی از قبل وجود دارد که ممکن است در ایجاد TTS موثر باشد یا در صورت بروز آن را بدتر کند.
واکسن Comirnaty (Pfizer) در افرادی که سابقه قبلی ترومبوز سینوس وریدی مغزی یا ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین دارند، با توجه به شباهت‌های این شرایط در TTS ، ترجیح داده می‌شود.
هیچ شواهدی وجود ندارد که افرادی که سابقه ابتلا به انواع دیگر لخته‌های خون را دارند، در معرض خطر ابتلا به TTS هستند. میزان کلی لخته خون در کشورهایی که به طور گسترده از واکسن AstraZeneca استفاده کرده اند ، افزایش نیافته است.
لخته خون به طور معمول در جمعیت رخ می‌دهد و همه لخته‌های خونی که پس از AstraZeneca COVID-19 ایجاد می‌شوند ، ناشی از واکسن نیستند. اگر بعد از واکسیناسیون دچار لخته خون شوید، پزشک می‌تواند آزمایش خون را برای تعیین علت انجام دهد.
تقریباً تمام موارد TTS گزارش شده تا به امروز پس از اولین دوز واکسن رخ داده است. افرادی که اولین دوز خود را بدون هیچگونه عارضه جانبی جدی مصرف کرده‌اند، می‌توانند در دریافت دوز دوم خود اطمینان داشته باشند.

  • شما باید برای ارسال دیدگاه شوید
نمایش 1 نتیجه
پاسخ شما

لطفا جهت ثبت نام ابتدا یا ثبت نام کنید.